Založ si blog

Celé Slovensko – Hrady, zámky, zrúcaniny, zaniknuté hrady a pevnosti

Na hrade Tematín sa nás pred pár rokmi opýtal jeden pán: „lovíte hrady?“

Vtedy sme sa rozhodli…

S mojím synom sme navštívili všetky hrady, zámky, zrúcaniny, zaniknuté hrady a pevnosti na Slovensku. Trvalo nám to niekoľko rokov vrátane samotnej prípravy pred cestou (zoznam objektov, naplánovanie cesty, ubytovania…). Nachodili sme mnoho mnoho kilometrov do kopcov a potom zasa z kopcov. Veľmi nám pomohlo, že sme zdatní turisti:) K niektorým zvyškom alebo zaniknutým hradom nevedú značené chodníky. Museli sme hľadať v lese. Občas sme poblúdili, pohádali sa, občas sme to chceli vzdať. Nakoniec sa nám vždy podarilo dosiahnuť cieľ, hoci niekedy až na druhý, či tretí krát.

V priloženom videu vám ponúkame prehľad 150 objektov, alebo zvyškov ruín, či miest, kde kedysi hrady stáli. Mali by byť všetky momentálne známe a dostupné. No nie je vylúčené, že sa časom ešte nejaké hrady objavia:)

Fotografie sú zoradené v abecednom poradí podľa názvov. V zátvorkách je uvádzaná obec, v katastri ktorej sa objekty nachádzajú.

Bola to drina fyzická, aj psychická, o to väčšia je radosť zo splneného sna:)

https://youtu.be/cNvyGOtdQxM

 

Ďakujeme za každé pozretie, like, či odber

Hilda

 

 

 

Celé Slovensko = krásy Slovenska priamo z gauča

21.11.2021

Každé jedno video predstavuje kompletný okres so všetkými mestami a obcami v abecednom poradí. Dnes pre vás náhodne vyberám tieto okresy: Trenčiansky kraj – okres Prievidza https://youtu.be/bUe7cVzKCBU Bratislavský kraj – okres Pezinok https://youtu.be/cpwcW2mCUNs Trnavský kraj – okres Piešťany https://youtu.be/xGszxNu3HwE Bratislavský kraj – okres [...]

Celé Slovensko – to je aj 148 hradov, zámkov, zrúcanín. .. a 5 hraničných trojbodov

03.11.2021

5 – toľko máme trojhraničných bodov so susednými štátmi V priloženom linku si môžete pozrieť 5 trojhraničných bodov, ktoré máme spoločné s našimi susednými štátmi: https://youtu.be/O1FYgIcAwfU 148 – je počet všetkých hradov, zámkov, zrúcanín, zaniknutých hradov (kde sú aspoň nejaké zvyšky, prípadne turistické značenie) a pevností na Slovensku [...]

Celé Slovensko – okres Skalica, Zlaté Moravce, Čadca, Ružomberok, Šaľa a Trnava

25.10.2021

Celé Slovensko prináša videá z ďalších okresov. Zaujímavosť z každej jednej obce, či mesta. Jedno video = jeden komplet okres. Okres Šaľa https://youtu.be/vqemgunQTIo Okres Trnava https://youtu.be/uwy495uH_g0 Okres Ružomberok https://youtu.be/fp2JcCPcu_w Okres Zlaté Moravce https://youtu.be/QN1LVbRcebY Okres Čadca https://youtu.be/CZZbc38cLvc [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

hilda

Pre každého niečo

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 190034x
Priemerná čítanosť článkov: 4751x

Autor blogu

Kategórie