Založ si blog

Vyvinuli sme sa v prasce

 

Jediným riešením je dookola trpezlivo vychovávať, pokutovať a zbierať. Inej cesty niet!

 

Po pár dňoch nadväzujem na tento blog:

Na Slovensku neriešiteľný problém! Za tri roky som nedosiahla vôbec nič!

 

Včera som skúsila zatelefonovať novozvolenému starostovi obce Lozorno. Porozprávala som mu svoj neúspešný trojročný príbeh boja s odpadom na Kamennom mlyne. Zareagoval veľmi pohotovo a sľúbil, že sa problémom bude čo najskôr zaoberať. Už dnes, práve teraz, keď píšem tieto riadky, štyria pracovníci obce Lozorno odstavnú plochu na Kamennom mlyne upratujú.

Aj keď dnešná akcia pána starostu nebude na odstránenie problému stačiť, je tu aspoň nádej, že je to začiatok cesty vedúcej k trvalejšiemu systémovému opatreniu.

Prešla som trojročnou skúškou poznania v boji s orgánmi štátnej správy a samosprávy a dozvedela som sa, ako sa to nedá.

Chvíľu som sa zhovárala s ľuďmi, ktorí tam upratujú, sami navrhovali úplne logické a jednoduché riešenia. Neviem, prečo to musí byť také komplikované.

Pripájam pár dnešných fotiek, chlapci sa fotiť nechceli, ale sú tam a tiež upratujú. Dievčatá mi povedali, že sa nehanbia, že sú vďačné za akúkoľvek prácu. Hanbiť by sa vraj mali tí, po ktorých treba upratovať. Čo všetko musia zdvíhať zo zeme po nevychovaných prascoch, ani nejdem radšej spomínať. Premýšľam, kam sme sa to my ľudia vyvinuli? Máme supermoderné technológie, aplikácie, robotov, značkové oblečenie, dokonalú vizáž a kydáme si odpad pod seba. Dokedy ešte budeme takéto konanie alibisticky tolerovať, ľahostajne prehliadať a odvolávať sa na chýbajúce právomoci?

Nový starosta obce Lozorno prejavil vôľu konať, ja mu držím palce, nech vytrvá. Riešiť problém však bude musieť obec sama, pretože sa pomoci nedovolá. Píšem to len z vlastnej skúsenosti.

Priznajme si už konečne, že Slovensko je špinavá krajina. Kedy nás to začne zaujímať? Keby bol odpad, ktorý sa nachádza popri cestách, nahádzaný na vozovke, vtedy už by sme ho videli?

 

foto: hilda

Celé Slovensko = krásy Slovenska priamo z gauča

21.11.2021

Každé jedno video predstavuje kompletný okres so všetkými mestami a obcami v abecednom poradí. Dnes pre vás náhodne vyberám tieto okresy: Trenčiansky kraj – okres Prievidza https://youtu.be/bUe7cVzKCBU Bratislavský kraj – okres Pezinok https://youtu.be/cpwcW2mCUNs Trnavský kraj – okres Piešťany https://youtu.be/xGszxNu3HwE Bratislavský kraj – okres [...]

Celé Slovensko – to je aj 148 hradov, zámkov, zrúcanín. .. a 5 hraničných trojbodov

03.11.2021

5 – toľko máme trojhraničných bodov so susednými štátmi V priloženom linku si môžete pozrieť 5 trojhraničných bodov, ktoré máme spoločné s našimi susednými štátmi: https://youtu.be/O1FYgIcAwfU 148 – je počet všetkých hradov, zámkov, zrúcanín, zaniknutých hradov (kde sú aspoň nejaké zvyšky, prípadne turistické značenie) a pevností na Slovensku [...]

Celé Slovensko – okres Skalica, Zlaté Moravce, Čadca, Ružomberok, Šaľa a Trnava

25.10.2021

Celé Slovensko prináša videá z ďalších okresov. Zaujímavosť z každej jednej obce, či mesta. Jedno video = jeden komplet okres. Okres Šaľa https://youtu.be/vqemgunQTIo Okres Trnava https://youtu.be/uwy495uH_g0 Okres Ružomberok https://youtu.be/fp2JcCPcu_w Okres Zlaté Moravce https://youtu.be/QN1LVbRcebY Okres Čadca https://youtu.be/CZZbc38cLvc [...]

macron

Svetoví darcovia prisľúbili Sudánu pomoc vo výške dvoch miliárd eur. Už rok tam zúri občianska vojna

15.04.2024 23:46

Macron to oznámil na záver medzinárodnej konferencie v Paríži. Jej cieľom bolo získať podporu pre Sudáncov.

Biden, fiala

USA aj Európa musia aktívne pomáhať Ukrajine, povedal Fiala po stretnutí s Bidenom

15.04.2024 22:25, aktualizované: 16.04.2024 00:20

Biden podľa Fialu opakovane ocenil úlohu Českej republiky v súčasnom svete, okrem iného českú iniciatívu nakúpiť muníciu pre Ukrajinu, aj vzájomné vzťahy.

Trump, súd

Začal sa proces s Trumpom v kauze podplácania pornoherečky. Zatiaľ sa nedarí vybrať porotcov

15.04.2024 22:14, aktualizované: 23:26

Donald Trump sa ako prvý exprezident v dejinách USA postaví pred súd v trestnom konaní.

hilda

Pre každého niečo

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 189716x
Priemerná čítanosť článkov: 4743x

Autor blogu

Kategórie