Založ si blog

Prestaňme sa už správať ako prasce! Prestaňme byť ľahostajní!

Prestaňme sa už správať ako prasce! Prestaňme byť ľahostajní!

 

Od môjho posledného blogu, kde som písala o tom, že márne upozorňujem úrady na hromadiaci sa odpad pri ceste, sa udialo to, že sa nič neudialo. Vyše roka sťažovania sa bolo márne. Nič sa nezmenilo.

Včera som si kúpila vrecia a rukavice a dnes som začala zbierať odpad.

Mala som obavy, že ma budú vidieť známi, že ma niekto spozná. Môžem vám prezradiť, že obavy trvali len, kým som sa nezohla po prvú plastovú fľašu. Potom mi to už bolo všetko jedno. Jediný cieľ bol naplniť vrecia a znova uvidieť les.

Zdvíhala som nedopité plastové fľaše, plechovky od nápojov, rozbitú obrazovku z televízora, rôzne kusy plastov, porozbíjané fľaše od piva, plastové vedrá so zaschnutou maltou, vrecia napchaté niečím poriadne zapáchajúcim, škatuľky od cigariet, krabice od pizze, vreckovky, pokakané plienky… Dvíha sa vám žalúdok? Aj mne sa dvíha. Nad tým, ako niekto môže len tak z auta vyhodiť pri ceste akýkoľvek odpad, žalúdok sa mi dvíha z toho, že zodpovedné úrady nekonajú, ignorujú, vyhovárajú sa.

Za šestnásť mesiacov sťažovania sa po úradoch, sa mi nepodarilo dosiahnuť vôbec nič. Iba ak zistenie, že ak ma niečo hnevá, je to môj problém.

Slovensko je v úbohom stave. Tí, čo odpad vyhadzujú popri ceste, alebo ho vyvážajú do lesa, ho zbierať nepôjdu. Tí ostatní – slušní sú síce znechutení, ale tam to končí.

Prestaňme sa už správať ako prasce! Prestaňme byť ľahostajní! Veď po nás tu ešte budú chcieť žiť ľudia. Naše deti a vnúčatá. To nám na nich vôbec nezáleží? Poďme im byť dobrým príkladom, nie ako doteraz!

 

P.s. Pozdravujem všetkým dobrých ľudí, ktorí dobrovoľne zbierajú odpad!

 

Stav pri mojom príchode (okres Malacky)odpad-002 odpad-003 odpad-004 odpad-005 odpad-006 odpad-013 odpad-014

Beriem so sebou:odpad-007

Stav po mojom odchode:

odpad-009 odpad-010 odpad-011 odpad-012 odpad-015 odpad-016

Prajem všetkým pekný víkend!

 

foto: hilda

Celé Slovensko = krásy Slovenska priamo z gauča

21.11.2021

Každé jedno video predstavuje kompletný okres so všetkými mestami a obcami v abecednom poradí. Dnes pre vás náhodne vyberám tieto okresy: Trenčiansky kraj – okres Prievidza https://youtu.be/bUe7cVzKCBU Bratislavský kraj – okres Pezinok https://youtu.be/cpwcW2mCUNs Trnavský kraj – okres Piešťany https://youtu.be/xGszxNu3HwE Bratislavský kraj – okres [...]

Celé Slovensko – to je aj 148 hradov, zámkov, zrúcanín. .. a 5 hraničných trojbodov

03.11.2021

5 – toľko máme trojhraničných bodov so susednými štátmi V priloženom linku si môžete pozrieť 5 trojhraničných bodov, ktoré máme spoločné s našimi susednými štátmi: https://youtu.be/O1FYgIcAwfU 148 – je počet všetkých hradov, zámkov, zrúcanín, zaniknutých hradov (kde sú aspoň nejaké zvyšky, prípadne turistické značenie) a pevností na Slovensku [...]

Celé Slovensko – okres Skalica, Zlaté Moravce, Čadca, Ružomberok, Šaľa a Trnava

25.10.2021

Celé Slovensko prináša videá z ďalších okresov. Zaujímavosť z každej jednej obce, či mesta. Jedno video = jeden komplet okres. Okres Šaľa https://youtu.be/vqemgunQTIo Okres Trnava https://youtu.be/uwy495uH_g0 Okres Ružomberok https://youtu.be/fp2JcCPcu_w Okres Zlaté Moravce https://youtu.be/QN1LVbRcebY Okres Čadca https://youtu.be/CZZbc38cLvc [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

hilda

Pre každého niečo

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 189329x
Priemerná čítanosť článkov: 4733x

Autor blogu

Kategórie